صفحه شخصی محمد رضایی ولیسه   
 
نام و نام خانوادگی: محمد رضایی ولیسه
استان: گلستان - شهرستان: گرگان
رشته: دکتری عمران - پایه نظام مهندسی: یک
شغل:  مدرس دانشگاه و عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان
شماره نظام مهندسی:  3730000314
تاریخ عضویت:  1391/03/05
 روزنوشت ها    
 

 کتاب "آموزش ArcGis در مهندسی آب (هیدرولوژی و هیدروژئولوژی)" بخش عمران

6

به گزارش شبکه خبری آب ایران، مهندس مهران قدرتی، مولف این کتاب، در گفت و گویی با خبرنگار ما گفت: امروزه GIS در بخش های مختلف مهندسی آب کاربرد دارد. مجموعه مطالعاتی که منجر به طراحی و اجرای یک سد می شود را در نظر بگیرید.


این مجموعه مطالعات می تواند شامل موارد زیر باشد: تعیین نیازهای شرب، صنعت و کشاورزی پایاب سد؛ مطالعات هواشناسی و هیدرولوژی؛ مطالعات کاربری اراضی؛ مطالعات برنامه ریزی منابع آب؛ مطالعات کیفی و زیست محیطی؛ مطالعات زمین شناسی و غیره.


وی افزود: در همه بخش های مطالعات فوق با مجموعه ای از اطلاعات توصیفی و مکانی سر و کار داریم و GIS ابزاری بسیار توانمند برای پردازش و مدیریت و ذخیره داده ها و برقراری ارتباط بین اطلاعات توصیفی و مکانی است.


قدرتی درباره هدف از تألیف کتاب گفت: این کتاب به منظور آشنا کردن دانشجویان و متخصصان صنعت آب کشور با کاربرد ArcGIS در موضوعات مختلف مهندسی آب به ویژه در زمینه های هیدرولوژی و هیدروژولوژی در شش فصل تهیه و تدوین شده است.


وی سپس اظهار داشت: فصل اول آشنایی کلی با مبانی GIS وArcMap است. در این فصل کاربران پس از آشنا شدن با مبانی GIS، با نحوه باز کردن و ذخیره نقشه ها، اضافه کردن لایه، تغییر علایم و گروه بندی آنها، اضافه کردن برچسب ها، جدول اطلاعات توصیفی و اضافه و ویرایش ستون ها و محاسبات اولیه، ورود داده ها به محیط ArcMap، جستجوهای مختلف، اندازه گیری های واحدهای طول و مساحت و ...، ژئورفرنس کردن تصاویر و ... آشنا می شوند.


قدرتی در ادامه افزود: فصل دوم ایجاد و ویرایش عوارض است. در این فصل نحوه ایجاد لایه های نقطه ای، خطی، پلیگونی و چگونگی ویرایش و اعمال تغییرات لازم در آنها به طور کامل توضیح داده شده است.


وی اظهار داشت: فصل سوم تحلیل های مکانی و محاسبات رستری است. در این فصل به روش های مختلف تعیین فاصله و درون یابی، به کارگیری عملگرها و توابع ریاضی (توابع حسابی، لگاریتمی، مثلثاتی و توانی) در محاسبه گر رستر و Map Algebra پرداخته شده است.


قدرتی سپس گفت: در فصل چهارم با عنوان "کاربرد GIS در هیدرولوژی آب های سطحی" به تعیین شبکه آبراهه ها (جهت جریان، استخراج آبراهه ها و رتبه بندی آنهاو ...)، تعیین و تفکیک حوضه های آبریز، فیزیوگرافی حوضه ها (مساحت و محیط حوضه، ضریب فشردگی، تعیین مرکز ثقل حوضه، طول جریان، شیب و جهت شیب حوضه و استخراج پروفیل طولی و ...) و تعیین محل های فرسایش و رسوب و پرداخته شده است.


وی افزود: فصل پنچم به کاربرد GIS در مطالعات آب های زیرزمینی از قبیل تهیه لایه های تراز آب زیرزمینی، لایه های کیفیت آب، جهت آب زیرزمینی، برآورد ضرایب هیدرودینامیک آبخوان (T و S)، جریان و سرعت دارسی، ردیابی ذرات در آب زیرزمینی پرداخته است.


قدرتی سپس اظهار داشت: در فصل ششم به نحوه مدل سازی پارامترهای کمی و کیفی منابع آب زیرزمینی به کمک ModelBuilder پرداخته شده است.


وی در ادامه گفت: مطالب طوری تنظیم شده است که دانشجویان و کارشناسان رشته ها و تخصص های مختلف بتوانند از فصل های 1 تا 3 و 6 بهره لازم را ببرند و فصل های 4 و 5 عمدتاً برای استفاده دانشجویان و متخصصان آب، محیط زیست، منابع طبیعی، کشاورزی، جغرافیا و زمین شناسی تهیه و تنظیم شده است.


قدرتی سپس افزود: در این کتاب از آمار و اطلاعات، نقشه ها و گزارش های مطالعات اطلس منابع آب حوضه آبریز دریاچه نمک، مطالعات نیمه تفصیلی منابع آب محدوده مطالعاتی لردگان و مطالعلت تغذیه مصنوعی منطقه شهرک شمس آباد که عمدتاً توسط مولف انجام شده، استفاده شده است.


علاقه مندان به تهیه این کتاب می توانند با انتشارات سیمای دانش به شماره تلفن 66464779 و یا فروشگاه آن به شماره 66460545 تماس بگیرند.

یکشنبه 26 آبان 1392 ساعت 08:01  
 نظرات    
 
امیر یاشار فیلا 00:37 پنجشنبه 30 آبان 1392
0
 امیر یاشار فیلا

درود
و سپاس از جناب‌عالی، آقای دکتر ولیسه.
چنان‌چه صلاح می‌دانید، از این پس معرفی‌های سودمندی همچون این روزنوشت را
در قالب کامنتی در صفحه‌ی «بازارچه‌ی کتاب» نیز بازتاب دهید :

http://filaa.iiiwe.com/bazzarche_ketab_library_bazar_bookshop

پیشاپیش لطف و توجه شما را سپاس می‌گویم.
a a 19:51 پنجشنبه 30 آبان 1392
0
 a a
تشکر